Συνεργάτες

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Δικηγόρος, Δρ.Ν


Διδάσκει Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο και Πολιτική Δικονομία.

 

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ

Δικηγόρος Μ.Δ.Ε.


Δικηγόρος, κάτοχος 2 μεταπτυχιακών διπλωμάτων (ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου & Ποινικής Δικονομίας και ΜΔΕ Εγκληματολογίας). Ασκεί μαχόμενη δικηγορία κυρίως σε ποινικές υποθέσεις. Διδάσκει ποινικό δίκαιο και ποινική δικονομία σε υποψήφιους δικαστές, εισαγγελείς, ασκούμενους δικηγόρους, φοιτητές και αστυνομικούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δικηγόρος LL.M, Dipl. ADR


Υπεύθυνος Σπουδών Πολιτικής Κατεύθυνσης. Διδάσκει Αστικό Δίκαιο και Πολιτική Δικονομία.

Βιογραφικά στοιχεία:

Εκπαίδευση: Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ (2006), Μεταπτυχιακό δίπλωμα (LL.M) Πανεπιστημίου Βόννης στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο (2009). Επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα εναρμόνισης ιδιωτικού δικαίου στο Bundesjustizamt στη Βόννη (2009-2010). Επαγγελματικό Δίπλωμα στην Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών (ADR) από το Institut für Mediation, Streitschlichtung und Konfliktmanagement στο Μόναχο (2011).

Επαγγελματική εμπειρία: ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 2010 με ενασχόληση σε ζητήματα αστικού και εμπορικού δικαίου. Διδάσκει από το 2013 πολιτική δικονομία, αστικό και εμπορικό δίκαιο σε νομικά φροντιστήρια και από το 2015 στο Νomopolis. Συνιδρυτής του Κέντρου Νομικής Κατάρτισης Nomopolis (2015) του οποίου είναι και διευθυντής σπουδών. Έχει διδάξει γερμανική νομική ορολογία σε διάφορους φορείς

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ΜΔΕ δημοσίου δικαίου


Ο Κ. Γεωργαντάς διδάσκει από το 2000 όλο το φάσμα του Δημοσίου Δικαίου, ιδίως σε υποψηφίους του διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δικαστών Διοικητικής Κατεύθυνσης και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Πάνω από 100 μαθητές του κοσμούν τα έδρανα του ΣτΕ, του ΕλΣυν και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Έχει δημοσιεύσει πλείστες νομικές μελέτες, σχόλια σε δικαστικές αποφάσεις στο νομικό τύπο και έχει διατελέσει εισηγητής σε νομικά συνέδρια. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία αποκλειστικά στο Δημόσιο Δίκαιο ενώπιον του ΣτΕ, του ΕλΣυν και των λοιπών διοικητικών δικαστηρίων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΡΟΖΙΝΗΣ

Δικηγόρος, Διδάκτωρ Παν/μιου Μονάχου


Διδάσκει Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ

Δικηγόρος LL.M


Διδάσκει Αγγλική Νομική Ορολογία, τόσο στο πλαίσιο πιστοποιημένου σεμιναρίου Αγγλικής Νομικής Ορολογίας, όσο και για τις εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗΣ

Νομικός, Λογοτέχνης, Μεταφραστής


Σπούδασε νομικά και μεταφραστική. Έχει δημοσιεύσει ποίηση, κείμενα για τη σκηνή, δοκίμια, μελέτες και μεταφράσεις, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής και το Μουσείο Μπενάκη.

Τα κριτικά του κείμενα περιστρέφονται γύρω από την εγχώρια και ξένη λογοτεχνία και σκέψη. Έχει επιμεληθεί εκδόσεις βιβλίων, αφιερώματα περιοδικών και ανθολογίες, έχει διδάξει δημιουργική γραφή στο Ποιητικό Εργαστήριο του Ιδρύματος Σινόπουλου και λογοτεχνική μετάφραση στο ΕΚΕΜΕΛ, το κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες.

Για την ποίησή του η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα (2013). Για την εργασία του στους «Ύμνους στη νύχτα» του Νοβάλις τιμήθηκε το 2012 με το Βραβείο Άρη Αλεξάνδρου και το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης από τη Γερμανική Γλώσσα. Διευθύνει την εξαμηνιαία επιθεώρηση «Νέο Πλανόδιον».

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΕΡΟΝΤΑ

Γραμματειακή υποστήριξη


Απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών, είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της Γραμματείας.